BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


4 posters

    Şıpse Paste

    shikue_1705
    shikue_1705
    YÖNETİCİ
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 185
    Yaş : 32
    Nerden : Kayseri
    Sülale : shikue
    Ruh Hali : Şıpse Paste Kimses10
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Şıpse Paste

    Mesaj tarafından shikue_1705 Çarş. Eyl. 03, 2008 6:41 pm

    malzemeler:


    et malzemeleri:

    1 bütün tavuk

    4 baş kuru soğan

    tuz


    çorba malzemeleri:

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı domates salçası

    5-6 adet patates, soyulup karelere bölünmüş

    5-6 diş sarımsak

    2,5 yemek kaşığı un

    1,5 lt. tavuğun haşlama suyu

    1,5 lt. su

    tuz

    1 yemek kaşığı kişniş, havanda dövülmüş


    paste malzemeleri:

    2 su bardağı pilavlık bulgur

    yarım su bardağı pirinç

    6 su bardağı su

    tuz


    sos malzemeleri:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tereyağı)

    3 diş sarımsak, soyulup doğranmış

    1 tatlı kaşığı pulbiber

    tavuğun hazırlanması:

    1. tavuğun butlarını, kanatlarını, göğüs ve sırt kısımlarını parçalara ayırın. derilerini soyup iyice yıkayın. (kanatları soyamazsanız ocakta ateşin üzerinde tütsüleyin.)

    2. etleri bir tencere alarak üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ekleyin. soyulmuş 4 baş soğanı bütün olarak tencereye ilave edin. en son tuz ekleyip haşlayın.

    çorbanın hazırlanması:

    1. tereyağını ve salçayı bir tencereye koyun. salça kavrulduktan sonra patatesleri ve sarımsakları ilave edip bir süre kavurun. kaurma esnasında patatesler tencereye yapışmaya başlarsa 1-2 kaşık et suyu ekleyebilirsiniz.

    2. ardından suyu ve et suyunu tencereye ekleyin. patatesler ezilmeye müsait bir hal alana kadar pişirin.

    3. 2,5 yemek kaşığı unu 1 kase soğuk suda ezin. çorbanın suyundan kaseye 1-2 kaşık ekleyerek kasedeki suyu ılıtın. ardından çorbayı devamlı karıştırarak kasedeki suyu tencereye ekleyin. ara sıra karıştırmak suretiyle 10 dakika pişirin. tuzunu ekleyip tencerenin altını kapatın.

    paste'nin hazırlanması:

    1. çorba pişerken bulgur ve pirinci karıştırıp birkaç kez suyunu değiştirerek yıkayın. yıkadıktan sonra su ve tuzla birlikte tencereye koyun. tencereyi ocağa alın.

    2. bulgurlar ve pirinçler sularını çektikten sonra tencerenin altını kapatın. tercihen tahta spatula yoksa delikli bir kepçe ile pasteyi yoğurun. (spatulayı ara sıra çorbaya batırabilirsiniz.) pasteniz hamura yakın bir kıvama gelince üzerini spatulayla düzleştirin.

    sosun hazırlanması:

    1. zeytinyağını tencereye alın. doğranmış sarımsakları ekleyin. yağ kızınca pul biberi ilave edin. etleri bu sosun içine teker teker alın , alt ve üstlerini kızartın.

    servis yapılması:

    1. yuvarlak ve derince bir tepsiye önce pastenizi ortası boş kalacak şekilde (havuz şeklinde) yayın. havuz kısmına çorbasını koyun. etrafına etleri dizin. çorbanın üzerine sostan biraz gezdirin ve kişniş serpin.

    2. tabaklara koyarken 1 kaşık paste, çorba ve 1 parça tavuk olmak üzere ayranla servis yapın.
    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : Şıpse Paste Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından samil06 Çarş. Eyl. 03, 2008 7:03 pm

    günay yapabiliyormusun sen şipspaste? Smile
    shikue_1705
    shikue_1705
    YÖNETİCİ
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 185
    Yaş : 32
    Nerden : Kayseri
    Sülale : shikue
    Ruh Hali : Şıpse Paste Kimses10
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından shikue_1705 Perş. Eyl. 04, 2008 7:57 am

    ben tüm yemekleri yaparım Very Happy
    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : Şıpse Paste Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından samil06 Perş. Eyl. 04, 2008 8:07 am

    helal valla süper
    shikue_1705
    shikue_1705
    YÖNETİCİ
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 185
    Yaş : 32
    Nerden : Kayseri
    Sülale : shikue
    Ruh Hali : Şıpse Paste Kimses10
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından shikue_1705 Perş. Eyl. 04, 2008 8:08 am

    teşekkür ederim geldiğinde yapıcaz artık bişeler:D
    amca 38
    amca 38
    ÜYE
    ÜYE


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 6
    Yaş : 53
    Nerden : antalya
    Sülale : shikue
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından amca 38 Salı Eyl. 16, 2008 4:36 pm

    günay sen ne zaman yemeklerin hepsini yapmayı öğrendin haa?halan gibi yumurta ve makarnanın her çeşitlisini yaparsın ancaak
    shikue_1705
    shikue_1705
    YÖNETİCİ
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 185
    Yaş : 32
    Nerden : Kayseri
    Sülale : shikue
    Ruh Hali : Şıpse Paste Kimses10
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından shikue_1705 Salı Eyl. 16, 2008 5:07 pm

    hiçte bile amca ben her yemeği yaparım:D:D kayseriye teşrif edersen hangi yemeği istersen yaparım yeter ki gel sen Very Happy:D
    avatar
    oşhamafe
    VİP ÜYE
    VİP ÜYE


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 12
    Yaş : 64
    Nerden : ANTALYA
    Sülale : SHİKUE
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından oşhamafe Perş. Eyl. 18, 2008 4:42 pm

    sen amcanı boş ver günay bu bayram şamil abin akın ben elifnaz ,amcan hep beraber kayserideyiz. Sen o zaman maharetlerini konuştur ve amcanı utandır. Halan gibi sadece makarna ve yumurtanın çeşitlerinden daha fazlasını bildiğini kanıtla. Ben sana her türlü güveniyorum.Mertcan ı benim için öp. Benim msn mi şamil abinden alabilirsin
    shikue_1705
    shikue_1705
    YÖNETİCİ
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 185
    Yaş : 32
    Nerden : Kayseri
    Sülale : shikue
    Ruh Hali : Şıpse Paste Kimses10
    Kayıt tarihi : 09/08/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    Şıpse Paste Img_left100/100Şıpse Paste Empty_bar_bleue  (100/100)

    Şıpse Paste Empty Geri: Şıpse Paste

    Mesaj tarafından shikue_1705 Perş. Eyl. 18, 2008 4:55 pm

    tamam amca bekliyoruz bak kesinn ben yemekleri hazırlarım Very Happy:D

      Forum Saati Perş. Eyl. 19, 2024 5:51 pm