BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


2 posters

    LEPSİ

    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : LEPSİ Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    LEPSİ Img_left100/100LEPSİ Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    LEPSİ Img_left100/100LEPSİ Empty_bar_bleue  (100/100)

    LEPSİ Empty LEPSİ

    Mesaj tarafından samil06 Salı Haz. 03, 2008 12:37 pm

    Kafkas Mutfağı
    LEPSİ (ŞAPSIĞ YAPIMI)
    MALZEMELER :

    Süt danası eti: Bir süt danası gövdesi
    Su: Üzerine gelecek kadar
    Tuz: Yeteri kadar

    HAMURU İÇİN :

    Buğday unu: 1 Kg
    Su: Aldığı kadar
    Sıvı yağ: 2 Kg
    Tuz: Yeteri kadar

    YAPILIŞI :

    1-Et parçalara ayrılır, su dolu kazana etler konur, üzerinden köpükleri alınarak haşlanır, soğutulur.

    2- Ayrıca, buğday unu, su ve tuz ile hamur tutulur, yetecek sayıda yufka gibi açılır, cevizden biraz ufak hamurlar koparılır.

    3- Bu hamurlar büyük bakır tavalarda kızgın yağda hiç kabarmadan pembeleşene kadar kızartılır.

    4- Yağdan süzülerek alınan bu hamur parçacıkları ılık

    et suyuna konur. Bu görüntü içinde büyük bir kaseyle servis yapılır. Diğer söğüş etler de sofraya konur ve pasta ile yenilir.

    NOT: Bayram, düğün gibi özel günlerde yapılan bir yemektir.

    * İstendiğinde bu ölçüler azaltılarak daha az lepsi yapılabilir.



    MALZEMELER :

    Su : 10 Su Bardağı
    Süt : 5 Su Bardağı
    Pilavlık bulgur : 1 Su Bardağından iki parmak eksik
    Yoğrulmuş mantı hamuru : 100 gr.(bir yumurta büyüklüğünde)
    Yoğurt : 4 Yemek Kaşığı
    Sarmısak : 4 diş
    Tuz : Yeteri Kadar

    YAPILIŞI :

    1- Su önceden kaynatılır.

    2- 200 gr. bulgur ilave edilir, 20 dakika karıştırılmadan kaynatılır.

    3- Mantı hamuru fasulye büyüklüğünde yuvarlana-

    rak kaynamakta olan tencereye ilave edilir.

    4- Tekrar 10 dakika kaynatılarak süt, tuz ve yoğurt

    ilave edilir.

    5- 10 dakika kaynatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilirek servise sunulur.

    6- 4 diş sarmısak dövülerek ayrı soslukla çorbanın beraberinde verilir.
    kabardey_prensi
    kabardey_prensi
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 204
    Yaş : 35
    Nerden : KAYSERİ
    Sülale : Pc Uzmanı
    Ruh Hali : LEPSİ Karisi10
    Kayıt tarihi : 29/05/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    LEPSİ Img_left100/99LEPSİ Empty_bar_bleue  (100/99)
    Basari Puani:
    LEPSİ Img_left100/70LEPSİ Empty_bar_bleue  (100/70)

    LEPSİ Empty Geri: LEPSİ

    Mesaj tarafından kabardey_prensi Çarş. Haz. 04, 2008 8:33 am

    Teşekkürler bilgiler için...

      Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 1:03 am