BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


    ADİGE YEMEK ARŞİV

    kabardey_prensi
    kabardey_prensi
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 204
    Yaş : 35
    Nerden : KAYSERİ
    Sülale : Pc Uzmanı
    Ruh Hali : ADİGE YEMEK ARŞİV Karisi10
    Kayıt tarihi : 29/05/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    ADİGE YEMEK ARŞİV Img_left100/99ADİGE YEMEK ARŞİV Empty_bar_bleue  (100/99)
    Basari Puani:
    ADİGE YEMEK ARŞİV Img_left100/70ADİGE YEMEK ARŞİV Empty_bar_bleue  (100/70)

    ADİGE YEMEK ARŞİV Empty ADİGE YEMEK ARŞİV

    Mesaj tarafından kabardey_prensi Çarş. Haz. 04, 2008 8:00 am

    Cevizli Çerkes Tavuğu
    içindekiler

    Tavuk: 1 BB
    Ceviz içi: 1 KG
    Kurutulmuş kırmızı biber: 5 adet
    Sarımsak: 4 diş
    Ekmek içi: 4 dilim
    Tuz: Yeteri kadar
    Kişniş: 2 TK
    Kara biber: 1/2 TK
    Tavuk Suyu: 6 SB
    Yapılışı
    1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır, kemiklerinden ayrılır, didilir.
    2- Kurutulmuş biberler haşlanır. Çekirdeklerinden ayrılır.
    3- Bir miktar ceviz içi, biberler, sarımsak ve ekmek içi kıyma makinasından birlirte geçirilir.
    4- Kalan ceviz makinadan geçirilir, sıkılarak yağı bir fincana alınır.
    5- Kıyma makinasından geçirilen bu karışıma soğuk tavuk suyu ve tuz ilave edilir, karıştırılır.
    6- Didilmiş et servis tabağına alınır, üzerine bu karışım dökülür. Fincana alınan ceviz yağı da üzerine gezdirilir.
    NOT : Cevizin yağı alınamamışsa, bir tavada yağ kızdırılır ve kırmızı toz biber katılarak elde edilen yağ cevizli tavuğun üzerine gezdirilir
    De Şuğ/Cevizli Biber
    İçindekiler

    Sarımsak: 6 diş
    Kişniş: 1 TK
    Kini: 1 TK
    Tuz: Yeteri kadar
    Kurutulmuş acı biber: 1 kg
    Ceviz içi: 2 SB

    Yapılışı
    1- Kurutulmuş acı biber ılık suyla ıslatılır.
    2- Biber, sarımsak, kişniş, kini, iri tuz ve cevizle havanda dövülür. Servise hazırdır.
    Not : Bu cevizli salça sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülerek yenmektedir.
    Şar Tohın Çorp (Ayran Çorbası)
    İçindekiler:

    Buğday yarması: 250 gr
    Yoğurt: 1/2 kg
    Su: 6 SB
    Pazı: 5 yaprak,
    Tuz: Yeteri kadar
    Yapılışı
    1- Yarma haşlanır, pişmek üzereyken yıkanmış pazının yeşil kısmı doğranır ve katılır. 5 dakika pişirilir.
    2- Yoğurt ayran yapılır ve karışıma katılır. Son olarak tuz ilave edilir ve karıştırılır.
    3- Çorba kasesine alınır.
    Adıghe Hoy/Çerkes Peyniri
    İçindekiler

    Peynir Suyu: 2 SB
    Tuz: Yeteri kadar
    Süt: 10 Litre
    Yapılışı
    1- Peynir suyu bir küçük küpte bekletilir. İçine az tuz konur. Çok ekşirse su konur.
    2- Süt ateşin üzerine konur, kaynamaya başladığında peynir suyundan 2 SB kenarından yavaş yavaş ilave edilir, bu işlem hafif ateşte yapılır, oluşan peynir üste çıkar, peynir suyu altta kalır.
    3- Delikli kevgirle, özel olarak yapılmış peynir sepetine ortalarına tuz serpilerek bastırılır. Peynir ters çevrilir, süzülmesi beklenir.
    4- Soğuduktan sonra tabağa alınır, altına üstüne tuz serpilir.
    NOT: * Maya yerine ekşi yoğurt suyu da kullanılabilir.
    * Yoğurt suyu sütü kesmezse yarım kaşık limon suyu bu işi görür. Ancak o kadar lezzetli olmaz.
    * Bu malzemeyle 2 Kg. civarında peynir elde e
    Çerkes Tarzı Acı Sos

    İçindekiler
    Yoğurt: 2 SB
    Sarımsak: 2 Diş
    Kişniş: 1 TK
    Kırmızı biber: 1 TK
    Tuz: Yeteri kadar
    Yapılışı
    1- Yoğurda ezilmiş sarımsak, kişniş, kırmızı biber ve tuz konur, karıştırılır.
    Not : Bu sos; paça, işkembe ve kelle gibi sakatat yemeklerinde kullanılır.
    Aguvestır/Un Çorbası
    İçindekiler

    Süt: 3 SB
    Su: 3 SB
    Buğday unu: 1/2 SB
    Tuz: Yeteri kadar
    Kuru soğan: 1 KB
    Tereyağı: 2 YK
    Biber salçası ya da toz biber): 1 TK
    Yapılışı
    1- Su ve süt birlikte kaynatılır.
    2- Bir yayvan tabağa 1/2 SB elenmiş buğday unu konur; üzerine su serpilip elle karıştırılır, oğuşturulur, ortaya çıkan hamur parçacıkları kaynayan sü ve süt karışımına yavaş yavaş konur, karıştırılır.
    3- Hamur piştiğinde, tuz konur ve ateşten alınır.
    4- İnce doğranmış soğan yağ ile kavrulur, biber salçası konur ve çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
    NOT: İstendiğinde yağ soğan konmadan sade olarak yenebilir[/b]
    Kekejabh/Tavada Yumurta
    Yumurta: 4 adet
    Tereyağı: 1 YK
    Tuz: Yeteri kadar

    Yapılışı
    1- Yumurtalar derin bir kap içinde iyice çırpılır ve tuz ilave edilir.
    2- Bakır bir tavaya yağ konur ve kızdırılır, çırpılan yumurtalar dökülür. Karıştırmadan ters yüz edilir.
    3- Pasta ile birlikte yenir.
    Not : Arzu edildiğinde üzerine sarmısaklı yoğurt da dökülebilir
    Lılıbj/Tlıbj
    İçindekiler

    Dana ya da koyun başı: 1 Kg.
    Kuru soğan: 3 OB
    Tereyağı: 3 YK
    Tuz: Yeteri kadar
    Sıcak su: Üzerini örtecek kadar
    Biberli tuz: 1 TK
    Yapılışı
    1- İnce doğranmış soğan yağla pembeleştirilir.
    2- Yıkanmış kuşbaşı etler içine konup suyu çektirilir.
    3- Bir tatlı kaşığı un, biberli tuz ilave edilip bir müddet kavrulur.
    4- Üzerini örtecek kadar sıcak su konur, kısık ateşte pişirilir.
    NOT: * Biberli tuz olmadığında dövülmüş sarımsak, biber salçası ve ½ TK kişniş konur
    Bedjin
    içindekiler

    Yulaf: 1 Kg
    Su: 2 litre
    Bal ?erbeti: 1 SB
    Yapılışı
    1- Yulafın kabuğu çıkarılarak özü kaynatılır.
    2- Kıvamlı bir hale gelinceye kadar belağla karıştırılır.
    3- Elde edilen bulamaç bal şerbetiyle birlikte kaşıkla yenir.
    Not : Avrupalıların purej dedikleri yemek ise de ondan lezzetli ve daha nefistir. Biraz yapışkan olduğu için dikkat etmeyenlerini dilin yakar. Buna dair Çerkeslerin bir çok hikayeleri vardır. Bedjin aile içinde yenir. Misafire çıkarılacak yemeklerden sayılmaz.
    Lezgi Salatası
    İçindekiler

    Domates: 2 BB
    Salatalık: 2 OB
    Yeşil biber: 1 adet
    Kuru soğan: 1 OB
    Taze kişniş: 1/2 Demet
    Fesleğen: 1/2 demet
    Tuz: Yeteri kadar
    sirke: 2 YK
    Maydanoz: 1/2 demet
    Yapılışı
    1- Domatesler, salatalıklar ve sivri biber yıkanır.
    2- Biberin tohumu çıkarılır, yeşil biber, domatesler, salatalık ve soğan dilim dilim doğranır.
    3- Kişniş, fesleğen ve maydanoz kıyılır, üstüne serpilir.
    4- Üzerine tuz ilave edilir ve sirke gezdirilir.
    Abhaz Tavuğu
    İçindekiler
    Tavuk: 1.5 Kg
    Kuru soğan: 2 OB
    Ceviz içi: 2 SB
    Pasta (mamursa): 1 dilim
    Acıka: 1 TK
    Ayçiçek yağı: 3 YK
    Sıcak su: 8 SB
    Yapılış
    1- Tavuk temizlenir, yıkanır, parçalara ayrılır.
    2- Soğan ince kıyılır, yağ ile kavrulur. Parçalanmış tavuklar içine atılır ve suyu çektirilir.
    3- Sıcak su ilave edilerek pişirilir.
    4- Cevizler dövülür ya da iki taş arasında ezilir.
    5- İçine soğuk pasta ve acıka konularak yoğrulur.
    6- Sıkılarak yağı çıkarılır.
    7- Yağı alınmış karışım tavuk suyu ile sulandırılarak bulamaç haline getirilir.
    8- Parçalanmış tavuklar bu karışıma bulanarak servis yapılır.
    9- Üzerine ceviz yağı gezdirilir.
    Abhaz Tatlısı
    İçindekiler
    Kuru yufka: 8 Adet
    Ceviz içi: 1 SB
    Şeker: 2 SB
    Su: 2 SB
    Sıvı yağ: 1 SB
    Yapılışı
    1- Yufkaların arasına yağ sürülür.
    2- Ceviz çekilir, 2-3 yufka arasına serilir.
    3- Su şeker ile şuruf yapılır.
    4- Fırında pişirilen yufkaların üzerine dökülür.
    Hasıta (tatlı)
    İçindekiler
    Buğday unu: 1 Kg
    Süt: 3 SB
    Tereyağı: 250 Gr
    şeker: 3 SB
    Yapılışı
    1- Un, tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
    2- Soğutulur, süt ve şeker ilave edilip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak kaynatılır.
    3- Üzerine tereyağı kızdırılıp dökülür, ceviz ya da fındıkla süslenir.
    Not : Tereyağı yerine margarin de kullanılabilir.

    ACUKA HALWOANE

    Kullanılan malzemeler
    1 kg un (kepekli)
    3 dl süt
    3 dl su
    2 dl eritilmiş tereyağı
    150 gr acuka
    50 gr pak maya
    200 gr ezilmiş ceviz içi
    1 yumurta
    1/2 yemek kaşığı tuz.
    Yumurtanın akı, 1 dl eritilmiş tereyağı, maya, acuka, tuz, su ve sütü karıştırıp, unu ilave ederek hamur yoğrulur.
    (Acuka tuzlu ise daha az tuz kulanınız.)
    Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp 2 ml kalınlığında açın. Üstüne fırça ile tereyağından sürüp ceviz içi serpiştirin.
    Bezeleri aynı şekilde (treatment) yapıp üst üste koyun. Son katın üstüne tereyağı veya ceviz içi eklenmeyecek.
    Şimdi 6 kat olarak üst üste konulmuş bezeleri bir cm eninde ince şeritler halinde keserek halwoane şekilleri verilir.
    Tepsinin üstüne çok aralıklı olarak diziniz. 30-45 dakika beklettikten sonra üstlerine yumurtanın sarısını sürerek 220 C derecede üstleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
    Bu halwoaneler sarmısaklı olduğu için normalde kahvaltıda değil -akşam yemeğinde salata veya çorba ile servis yapılır.
    ADİGE YEMEK ARŞİV 99206110cc6li7
    ADİGE YEMEK ARŞİV 69660067kh9lu8
    ADİGE YEMEK ARŞİV 26666572vy4gv7
    kabardey_prensi
    kabardey_prensi
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 204
    Yaş : 35
    Nerden : KAYSERİ
    Sülale : Pc Uzmanı
    Ruh Hali : ADİGE YEMEK ARŞİV Karisi10
    Kayıt tarihi : 29/05/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    ADİGE YEMEK ARŞİV Img_left100/99ADİGE YEMEK ARŞİV Empty_bar_bleue  (100/99)
    Basari Puani:
    ADİGE YEMEK ARŞİV Img_left100/70ADİGE YEMEK ARŞİV Empty_bar_bleue  (100/70)

    ADİGE YEMEK ARŞİV Empty Geri: ADİGE YEMEK ARŞİV

    Mesaj tarafından kabardey_prensi Çarş. Haz. 04, 2008 8:00 am

    Şıpsı Baste

    İçindekiler
    Tavuk: 1 OB
    Patates: 2 OB
    Kuru soğan: 1 OB
    Sivri biber: 1 adet
    Domates: 1 OB
    Tuz: Yeteri kadar
    Sarımsak: 2-3 diş
    Un: 1 YK
    Kırmızı toz biber: 1 TK
    Yapılışı
    1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, parçalara ayrılır.
    2- Soyulmuş patates ve soğan ile biber ve domates yıkanır, tavukla birlikte tencereye konur.
    3- Tuz ve 2-3 diş sarımsak ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir ve kaynamış su ilave edilir.
    4- Tavuk piştikten sonra başka bir kaba alınır. Patates hariç diğer sebzeler çıkarılarak atılır.
    5- Patatesler ezilir, 4 bardak tavuk suyu ilave edilir.
    6- Ilık tavuk suyu ile un kırmızı toz biber bulamaç haline getirilir. Daha önceden kaynatılmış olan tavuk suyu kesilmemesi için ateşten alınır, bu karışım karıştırılarak ilave edilir, tekrar ateşe konur, 5-10 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
    7- 2-3 diş dövülmüş sarımsak ilave edilir ve hazırlanan sıpsı çukurlaştırılmış pastanın içine, etler de etrafına konur.
    Not : Arzu edildiğinde kara biber ve kimyon da konabilir.
    Çerkes Tavuğu
    İçindekiler
    Piliç: 2 kg
    Su: Pilicin üstüne örtecek kadar su
    Kuru soğan: 1 BB
    Havuç: 1 adet
    Maydanoz: 1 demet
    Tuz: Yeteri kadar
    Biber: 1 TK
    Ekmek içi: 3 dilim
    Ceviz içi: 2 SB

    Yapılışı

    1- Tencereye piliç ve üzerini örtecek kadar su konur.
    2- Dörde bölünmüş soğan, dilimlenmiş havuç, maydanoz, tuz ve biber eklenir.
    3- Zaman zaman köpük alınarak piliç yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
    4- Piliç ayrı bir tabağa alınır. Soğuyunca derisi ve kemikleri ayıklanır, kalan etler küçük parçalara bölünür.
    5- Ceviz havanda dökülür, üstüne kırmızı biber ekilir.
    6- Ekmek dilimleri piliç suyuna daldırılır, suyu çıkıncaya kadar sıkılır. Cevizle iyice karıştırılır. Piliç suyu ilave edilir.
    7- Bu karışım yoğrularak hamur haline getirilir ve ikiye bölünür.
    8- Bir yarısı elle yassılaştırılarak gözleme haline getirilir, bunun içine parçalanan piliç etleri konur ve hamur bohça biçiminde katlanır. Hamurun diğer yarısı da üstüne yayılır.
    9- Kırmızı biber serpilir, cevizin yağı üstüne sürülür.
    10- Soğuk olarak servis yapılır.
    Çerkes Çorbası 1

    İçindekiler
    Taze mısır: 2 SB
    Taze fasulye: 2 SB
    Parça et: 1 kg.
    Kuru soğan: 1 OB
    Tereyağı: 3 YK
    Kırmızı acı biber: 2 adet
    Tuz: Yeteri kadar
    Yapılışı
    1- Parça et yıkanır, üzerine örtecek kadar su ile ateşe konur haşlanır.
    2- Haşlanmış parça et, taze mısır ve taze fasulye birlikte pişirilir. Tuz ilave edilir.
    3- İnce doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Kırmızı biber ilave edilir.
    4- Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir.
    NOT: Kırmızı biber yerine toz biber de kullanılabilir
    Çerkes Salatası
    İçindekiler
    Ceviz içi: 1 SB
    Ekmek içi: 1 SB
    Acı kırmızı toz biber: 1 TK
    Limon: 2 OB
    Yapılışı
    1- Ceviz içi, ıslatılıp sıkılmış ekmek içiyle dövülür ya da makinadan geçirilir.
    2- Biber ilave edilir, dövülür.
    3- Limon suyu koyu boza kıvamına gelinceye kadar ilave edilir, servise hazırlanır.
    Not : Bu salata acı olmamalıdır. Biber isteği göre artırılır ya da azaltılır. Limon suyu yerine sirke de kullanılabilir. Çok az su ilave edilebilir.
    Chırdıngış
    İçindekiler
    Buğday unu: 1 Kg
    Tuz: Yeteri kadar
    Su: 10 SB (2 SB hamur için)
    Sarımsak: 1 Baş
    Tavuk: 1 OB
    Yapılışı
    1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır ve etler ayrı bir kaba alınır, suyu ocakta bekletilir.
    2- Un, su ve tuz ile yoğurulur; kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur.
    3- Hamur parçalara ayrılıp oklava şeklinde yuvarlanır. Baş parmak büyüklüğünde kesilen hamur parçaları iki parmakla bastırılarak kendi çevrelerinde döndürülür ve içlerinin oyuk olması sağlanır. Bu hamurun pişmesini kolaylaştırır.
    4- Hazırlanan bu hamurlar tavuk suyuna atılır ve haşlanır. Pişince büyük bir tepsinin içine alınır.
    5- Ayrı bir kapta hazırlanan sos tepsinin ortasına konur.
    6- Haşlanmış tavuk etleri parçalanarak tepsinin içine taksim edilir. Sosa banılarak yenir.
    SOSUN HAZIRLANIŞI : Üç çeşit sos tarifi
    1- Sarımsaklar dövülür, tavuk suyu ilave edilir.
    2- Yağ eritilir, içine aldığı kadar domates ve biber salçası konulup ezilir, üzerine tavuk suyu ilave edilir.
    3- İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, sarımsak dövülür ve ilave edilir, üzerine et suyu dökülür.
    NOT : Chırdıgış`ı yedikten sonra, hamurun haşlandığı tavuk suyundan içmek ayrı bir tat verir ve hazmı kolaylaştırır. Tavuk yerine et de kullanılabilir.
    Lepsi 1
    İçindekiler
    Kemikli dana eti: 1 kg
    Kuru soğan: 1 OB
    Biber Salçası: 2 YK
    Pirinç: 1 SB
    Tuz:Yeteri kadar
    Su: 12 SB

    Yapılışı
    1- Bol kemikli et 10 SB su ile kaynatılır, köpükelri alınır.
    2- önce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir.
    3- Et suyuna biber salçası ilave edilir.
    4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir. Çorba kıvamında yapılır. Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir.
    5- Haluj ve ?elame ile servis yapılır.
    NOT: * Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar. Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir. Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır.
    Epışıps Şıpsı
    İçindekiler

    Tavuk: 1 OB
    Tereyağı: 100 gr
    Sıvı yağ: 100 gr
    Kuru soğan: 4 OB
    Biber salçası: 1 YK
    Sarımsak: 4 diş
    Kişniş: 1 TK
    Reyhan (arahana): 1 YK
    Acı biber: 1 adet
    Su: 4 SB
    Buğday unu:6 YK
    Toz biber: 1 TK
    Tuz: yeteri kadar

    Yapılışı
    1- Tavuk; temizlenir, tütsülenir, yıkanır, parçalanır.
    2- Doğranmış soğan yağla kavrulur, parçalanan tavuklar içine atılır.
    3- Biber salçası, 4 diş sarımsak, kişniş, reyhan ve acı biber ilave edilir, hiç su konmaksızın çevrilir.
    4- Üzerine gelecek kadar su ilave edilir, kaynatılır.
    5- Bir tavuk için 6 yemek kaşığı buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz biber su ile çırpılır, kaynamış tuvuk suyu da eklenerek pütürlü olmaması sağlanır ve malzemenin tümü tavuğun üzerine karıştırılarak dökülür. En az 10 dakika pişirilir ve servise alınır. Sıcak pasta ile yenir.
    Not : Pirinçli tavuk da aynı şekilde yapılır.
    Çerkes Pirzolası
    İçindekiler

    Koyun ya da
    dana pirzola: 750 Gr
    Patates: 2 BB
    Yumurta: 2 adet
    Margarin:3 YK
    Galeta unu: Yeteri kadar
    Tuz: Yeteri kadar
    Kara biber: 1 ÇK
    Yapılışı
    1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır.
    2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir, tuz ve kara biber katılır.
    3- Pirzolalar teker teker önce püreye, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır.
    4- Tavada kızdırılmış margarinde kızarılır, sıcak servis yapılır.
    Haluğ/Ekmek
    İçindekiler

    Buğday unu: 5 Kg.
    Su: Aldığı kadar
    Tuz: Yeteri kadar
    Hamur mayası: 1 SB
    Yapılışı
    1- Buğday unu, tuz, maya ve sıcak suyla hamur tutulur, kabarması beklenir.
    2- Kabardıktan sonra, normal bir ekmek büyüklüğünde yuvarlanan hamur, meşe ya da lahana yaprakları üzerine konarak kızgın fırına verilir.
    3- Piştikten sonra sıcakken yapraklar çıkarılır ve yenir.
    NOT: Yaprak konmaksızın fırının içi süpürülerek hamurlar doğrudan da konabilir
    Mısır Pastası 1

    İçindekiler
    Kurutulmuş mısır tanesi: 5 SB
    Tuz: Yeteri kadar
    Su: 10 SB
    Yapılışı
    1- Mısır taneleri bulgur inceliğinde öğütülür, elenir.
    2- İri olan ve elekte kalan mısırlar suyla yıkanır. Çüven ya da pişirilecek kapta kaynamakta olan suya mısırlar konur. Sulu gibi olursa gerektiğinde azıcık mısır unu eklenir. Belağ ile pişinceye kadar karıştırılır.
    3- Belağ ile parçalar halinde tepsiye ya da siniye konur.
    NOT: Genel olarak şıpsı, fasulye ezmesi ve süt ile yenir.
    Epışıpps/Çerkes Tavuğu
    İçindekiler

    Tavuk: 1 OB
    Ceviz içi: 1/2 KG
    Kişniş: 1 TK
    Acıka: 1 TK
    Mısır Unu: 1 SB
    Buğday unu: 1 SB
    Kırmızı kuru acı biber: 10-15 adet
    Sarımsak: 2 di?
    Tereyağı: 3 YK
    Sıvı yağ: 1/2 SB
    Kuru soğan: 2 OB
    Kırmızı toz biber: 1 TK

    Yapılışı
    1- Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ soğanla kavrulur. içine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir.
    2- Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan tavuk suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur.
    3- Kırmızı kuru biber suda kaynatılır, pişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1/2 kg ceviz içi, 2 diş sarmısak, kişniş ve hamurlar et makinasından 2-3 kere geçirilir.
    4- Bu karışım tavuk suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. içerisinde kırmızı biber kabuğu kalmaması sağlanır.
    5- Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur.
    6- Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır.
    7- Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağ gezdirilir. Pasta ile yenir

      Similar topics

      -

      Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 12:45 am