BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


    ACIKA

    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : ACIKA Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    ACIKA Img_left100/100ACIKA Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    ACIKA Img_left100/100ACIKA Empty_bar_bleue  (100/100)

    ACIKA Empty ACIKA

    Mesaj tarafından samil06 C.tesi Haz. 14, 2008 9:15 am

    Acıka



    İçindekiler


    Ahusha: 1 YK
    Etli acı biber: 1 Kg
    Asıpra: 1 YK
    Arahana: 1 YK
    Sarımsak: 2 baş
    Tuz: Yeteri kadar

    Yapılışı
    1- Biber kıyma makinasından geçirilir, tüm baharatlar içerisine konur, hepsi tekrar makinadan geçirilir. Ve yemekler kullanılır.

    Not : Çerkes yemeklerinde lezzeti veren en önemli şey acıkadır. Eskiden kıyma makinası yerine taşta ezilerek yapılırdı. Bu daha lezzetli olurdu. Alt taban taşa Ahaka; elde tutulan taşa da Apıhnıga denir.
    Ahusha : Kişniş
    Aspra: Bir baharat türü
    Arahana : Reyhan

      Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 12:40 am