Acıka
İçindekiler
Ahusha: 1 YK
Etli acı biber: 1 Kg
Asıpra: 1 YK
Arahana: 1 YK
Sarımsak: 2 baş
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı
1- Biber kıyma makinasından geçirilir, tüm baharatlar içerisine konur, hepsi tekrar makinadan geçirilir. Ve yemekler kullanılır.
Not : Çerkes yemeklerinde lezzeti veren en önemli şey acıkadır. Eskiden kıyma makinası yerine taşta ezilerek yapılırdı. Bu daha lezzetli olurdu. Alt taban taşa Ahaka; elde tutulan taşa da Apıhnıga denir.
Ahusha : Kişniş
Aspra: Bir baharat türü
Arahana : Reyhan
İçindekiler
Ahusha: 1 YK
Etli acı biber: 1 Kg
Asıpra: 1 YK
Arahana: 1 YK
Sarımsak: 2 baş
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı
1- Biber kıyma makinasından geçirilir, tüm baharatlar içerisine konur, hepsi tekrar makinadan geçirilir. Ve yemekler kullanılır.
Not : Çerkes yemeklerinde lezzeti veren en önemli şey acıkadır. Eskiden kıyma makinası yerine taşta ezilerek yapılırdı. Bu daha lezzetli olurdu. Alt taban taşa Ahaka; elde tutulan taşa da Apıhnıga denir.
Ahusha : Kişniş
Aspra: Bir baharat türü
Arahana : Reyhan