TSEBINNE
İçindekiler
Tavuk : 1 OB
Buğday unu : 3 SB
Yumurta : 1 adet
Margarin : 1/4 paket
Kuru soğan : 2 OB
Sarımsak : 4 diş
Salça : 2 YK
Tuz : Yeteri kadar
Kırmızı biber : 1 TK
Yapışılı
1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır parçalanır, haşlanır.
2- Haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp ayrı bir kaba bırakılır.
3- Unun içine yumurta kırılır, tuz katılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Dinlendirilir, iki pazı yapılır, pazılar 1 cm kalınlığında merdane ya da oklava yardımı ile açılır. 1 cm. çapında çubuklar halinde kesilir. Çubuklar 0,75 cm. genişliğinde küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar hafif unlanıp parmakla ortası çukurlaştırılır.
4- Bir tencereye soğanlar küçük küçük doğranır, margarin de katılarak hafifçe kavrulur. Daha sonra salça ve kırmızı biberi katılıp salça eriyene değin karıştırılır.
5- Bu karışıma tavuğun suyu konur. Kaynamaya başladığında hamur parçaları katılıp pişirilir.
6- Tavuk ve sarımsak da eklenerek bir müddet daha pişirilir ve servise hazırlanır.
İçindekiler
Tavuk : 1 OB
Buğday unu : 3 SB
Yumurta : 1 adet
Margarin : 1/4 paket
Kuru soğan : 2 OB
Sarımsak : 4 diş
Salça : 2 YK
Tuz : Yeteri kadar
Kırmızı biber : 1 TK
Yapışılı
1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır parçalanır, haşlanır.
2- Haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp ayrı bir kaba bırakılır.
3- Unun içine yumurta kırılır, tuz katılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Dinlendirilir, iki pazı yapılır, pazılar 1 cm kalınlığında merdane ya da oklava yardımı ile açılır. 1 cm. çapında çubuklar halinde kesilir. Çubuklar 0,75 cm. genişliğinde küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar hafif unlanıp parmakla ortası çukurlaştırılır.
4- Bir tencereye soğanlar küçük küçük doğranır, margarin de katılarak hafifçe kavrulur. Daha sonra salça ve kırmızı biberi katılıp salça eriyene değin karıştırılır.
5- Bu karışıma tavuğun suyu konur. Kaynamaya başladığında hamur parçaları katılıp pişirilir.
6- Tavuk ve sarımsak da eklenerek bir müddet daha pişirilir ve servise hazırlanır.