BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


    TSEBINNE

    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : TSEBINNE Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    TSEBINNE Img_left100/100TSEBINNE Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    TSEBINNE Img_left100/100TSEBINNE Empty_bar_bleue  (100/100)

    TSEBINNE Empty TSEBINNE

    Mesaj tarafından samil06 C.tesi Haz. 14, 2008 9:16 am

    TSEBINNE



    İçindekiler


    Tavuk : 1 OB


    Buğday unu : 3 SB


    Yumurta : 1 adet


    Margarin : 1/4 paket


    Kuru soğan : 2 OB


    Sarımsak : 4 diş


    Salça : 2 YK


    Tuz : Yeteri kadar


    Kırmızı biber : 1 TK

    Yapışılı
    1- Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır parçalanır, haşlanır.


    2- Haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp ayrı bir kaba bırakılır.


    3- Unun içine yumurta kırılır, tuz katılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Dinlendirilir, iki pazı yapılır, pazılar 1 cm kalınlığında merdane ya da oklava yardımı ile açılır. 1 cm. çapında çubuklar halinde kesilir. Çubuklar 0,75 cm. genişliğinde küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar hafif unlanıp parmakla ortası çukurlaştırılır.


    4- Bir tencereye soğanlar küçük küçük doğranır, margarin de katılarak hafifçe kavrulur. Daha sonra salça ve kırmızı biberi katılıp salça eriyene değin karıştırılır.


    5- Bu karışıma tavuğun suyu konur. Kaynamaya başladığında hamur parçaları katılıp pişirilir.


    6- Tavuk ve sarımsak da eklenerek bir müddet daha pişirilir ve servise hazırlanır.

      Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 12:47 am