Şıbjıy/Biber Tuzu
İçindekiler
Sarımsak: 1 baş
Kişniş (konı): 2 TK
Kini (baharat çeşidi): 2 TK
İri tuz: Yeteri kadar
Kurutulmuş acı biber: 1 Kg
Yapılışı
1- Kurutulmuş acı biber, ılık suyla ıslatılır.
2- Biber, sarımsak, kişniş, kini, iri tuzla havanda dövülür.
3- Kavanozlara konur. Kış boyu etli yemeklerde kullanılır.
İçindekiler
Sarımsak: 1 baş
Kişniş (konı): 2 TK
Kini (baharat çeşidi): 2 TK
İri tuz: Yeteri kadar
Kurutulmuş acı biber: 1 Kg
Yapılışı
1- Kurutulmuş acı biber, ılık suyla ıslatılır.
2- Biber, sarımsak, kişniş, kini, iri tuzla havanda dövülür.
3- Kavanozlara konur. Kış boyu etli yemeklerde kullanılır.