BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


    ŞİR

    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : ŞİR Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    ŞİR Img_left100/100ŞİR Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    ŞİR Img_left100/100ŞİR Empty_bar_bleue  (100/100)

    ŞİR Empty ŞİR

    Mesaj tarafından samil06 C.tesi Haz. 14, 2008 9:18 am

    ŞİR 54dqti


    ŞİR



    İçindekiler
    Buğday unu: 1/2 Kg.
    Tereyağı: 100 Gr.
    Su: 7½ SB
    Tuz: Yeteri kadar
    Pekmez: 1 SB
    Yapılışı
    1- Su, tuz ilavesi ile kaynatılır un konulup kısık ateşte oklava ile karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında pişirilir. 10 dakika kapağı kapatılıp dinlendirilir.
    2- Genişçe bir tabağa alınıp ortası havuz gibi açılır. Tereyağı ve pekmez kaynatılıp havuzun içine konulur. Hamurdan koparılan parçalar pekmeze batırılarak yenir.

      Forum Saati Perş. Eyl. 19, 2024 10:50 pm