BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BaBuGoY KöYü WeB SiTeSi

BaBuGoY KöYü


    KASIKE

    samil06
    samil06
    ADMİN
    ADMİN


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 331
    Yaş : 39
    Nerden : ANKARA
    Sülale : SHİKUE
    Ruh Hali : KASIKE Idaree11
    Kayıt tarihi : 02/06/08

    Kişi sayfası
    Deneyim:
    KASIKE Img_left100/100KASIKE Empty_bar_bleue  (100/100)
    Basari Puani:
    KASIKE Img_left100/100KASIKE Empty_bar_bleue  (100/100)

    KASIKE Empty KASIKE

    Mesaj tarafından samil06 C.tesi Haz. 14, 2008 9:19 am

    Kasıke/Diken Ucu Salatası



    İçindekiler


    Diken ucu: 1 Kg


    Yoğurt: 4 SB


    Sarımsak: 4 diş


    Tuz: Yeteri kadar

    Yapılışı
    1- Diken ucu (kasike) ayıklanır, yıkanır, haşlanır, sıkılarak sudan çıkartılır.


    2- Sarımsak tuzla dövülür, yoğurda karıştırılır.


    3- Bu karışım diken ucunun üzerine dökülür ve servise hazır hale getirilir.


    Not : Diken ucu (kasike) dağlarda ve yol boylarında bulunur. İlk baharda taze pembeleşmiş uç kısımları toplanarak bu salata yapılır.

      Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 12:40 am