Kasıke/Diken Ucu Salatası
İçindekiler
Diken ucu: 1 Kg
Yoğurt: 4 SB
Sarımsak: 4 diş
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı
1- Diken ucu (kasike) ayıklanır, yıkanır, haşlanır, sıkılarak sudan çıkartılır.
2- Sarımsak tuzla dövülür, yoğurda karıştırılır.
3- Bu karışım diken ucunun üzerine dökülür ve servise hazır hale getirilir.
Not : Diken ucu (kasike) dağlarda ve yol boylarında bulunur. İlk baharda taze pembeleşmiş uç kısımları toplanarak bu salata yapılır.
İçindekiler
Diken ucu: 1 Kg
Yoğurt: 4 SB
Sarımsak: 4 diş
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı
1- Diken ucu (kasike) ayıklanır, yıkanır, haşlanır, sıkılarak sudan çıkartılır.
2- Sarımsak tuzla dövülür, yoğurda karıştırılır.
3- Bu karışım diken ucunun üzerine dökülür ve servise hazır hale getirilir.
Not : Diken ucu (kasike) dağlarda ve yol boylarında bulunur. İlk baharda taze pembeleşmiş uç kısımları toplanarak bu salata yapılır.