Çerkes Pirzolası
İçindekiler
Koyun ya da
dana pirzola: 750 Gr
Patates: 2 BB
Yumurta: 2 adet
Margarin:3 YK
Galeta unu: Yeteri kadar
Tuz: Yeteri kadar
Kara biber: 1 ÇK
Yapılışı
1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır.
2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir, tuz ve kara biber katılır.
3- Pirzolalar teker teker önce püreye, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır.
4- Tavada kızdırılmış margarinde kızarılır, sıcak servis yapılır.
İçindekiler
Koyun ya da
dana pirzola: 750 Gr
Patates: 2 BB
Yumurta: 2 adet
Margarin:3 YK
Galeta unu: Yeteri kadar
Tuz: Yeteri kadar
Kara biber: 1 ÇK
Yapılışı
1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır.
2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir, tuz ve kara biber katılır.
3- Pirzolalar teker teker önce püreye, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır.
4- Tavada kızdırılmış margarinde kızarılır, sıcak servis yapılır.